Megdőlt az sms-írás világrekordja

Vágólapra másolva!
Az sms-írás gyorsasági Guiness rekordját  egy 27 éves brit nő állította fel, aki egy roppant bonyolult, 159 karakteres angol mondatot alig 26 másodperc alatt bepötyögött - igaz, ebben egy újfajta beviteli felület is segítette.
Vágólapra másolva!

Melissa Thompsonnak az alábbi 159 karakterből álló angol mondatot kellett bepötyögnie: "the razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human" ("A Serrasalmus és Pygocentrus fajhoz tartozó, pengeéles fogú piráják a legvérengzőbb édesvizi halak a világon. Ritkán támadnak meg embert.")

A brit hölgynek a szöveget 25,94 másodperc alatt sikerült bepötyögnie, ezzel megdöntve az amerikai Franklin Page rekordját, aki márciusban ugyanezt a szöveget 35,54 másodperc alatt gépelte le.

Mindketten egy-egy Samsung készüléket használtak, a brit rekorder hölgy viszont a gyártó Galaxy S nevű érintőképernyős készülékét, amelyen egy Swype névre hallgató, újfajta beviteli felület található. Ez egy hasonló virtuális billentyűzet, mint például az iPhone-é, ám az egyes betűk, karakterek beviteléhez nem is kell felemelnie a felhasználónak az ujját az érintőképernyőről, csupán rajta tartani az ujjbegyet a betűkön egy pillanatig. A megoldás egyelőre csak angol nyelvű szöveg bevitelére használható, magyar ékezetes karakterek beírását például nem teszi lehetővé.


Így működik a Samsung Swype nevű szövegbeviteli megoldása

Az új sms-rekorder egyébként elmondása szerint a közelmúltban rengeteg, napi negyven-ötven darab üzenetet küldött el telefonjáról, de mióta összeköltözött barátjával, már nem pötyög annyit telefonján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről