Az egyház is támogatja az iPhone-os gyónást

Az Apple iPhone 4 telefonja, amelyet Magyarországon elsőként 0 órától kezdtek árusítani a budapesti Arena Plaza T-Mobil boltjában
Vágólapra másolva!
Már iPhone-on is bevallhatjuk bűneinket. A katolikus egyház pozitív fogadtatásban részesítette az okostelefonra készített alkalmazást, és támogatja a hívők digitális jelenlétét.
Vágólapra másolva!

Jóváhagyta az iPhone-on történő gyónást a római katolikus egyház. Az új alkalmazás elsősorban azokat célozza meg, akik jó ideje nem gyónták meg bűneiket. A virtuális gyónás alatt a hívők egy listából választhatják ki bűneiket, hozzáadhatnak újakat, majd a bűnbánat hét formájából választhatják ki a számukra megfelelőt. Az egyház szerint az alkalmazás nemcsak abban segít majd, hogy jobban megértsük földi bűneinket, de a feloldozásra is felkészíti a hívőket - mondta az angol Katolikus Püspöki Tanács szóvivője.

A pápa maga is arra ösztönzi a hívőket, hogy jó célra használják a digitális világban való jelenlétüket, noha ez volt az első alkalom, hogy az egyház jóváhagyott egy alkalmazást.

Természetesen nem ez az egyetlen egyházi témájú iPhone-alkalmazás: a legnépszerűbbek között találunk Bibliaolvasót, idézetkeresőt, de még misét is hallgathatunk okostelefonunkkal, nem is beszélve más vallások szent szövegeiről, amelyek szintén elérhetőek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!