Idén sem Bill Gates lesz a leggazdagabb ember

Vágólapra másolva!
Bill Gates, a Microsoft alapítója már tavaly is csak a a világ második leggazdagabb embere volt az amerikai Forbes üzleti lap listáján, és kiterjedt jótékonysági tevékenysége miatt valószínűleg ez az idén sem lesz másként.
Vágólapra másolva!

A Forbes szerdán hozza nyilvánosságra a világ milliárdosainak 2011-es toplistáját, amelynek első három helyén valószínűleg nem lesz változás. A világ leggazdagabb emberének címét várhatóan a telekommunikációs szektorban érdekelt 68 éves mexikói üzletember, Carlos Slim Helu viseli majd, Bill Gates a második helyen áll, a dobogó harmadik helyére pedig Warren Buffett amerikai befektetőgurut várják - írja a Reuters.

A három milliárdos öt éve áll a lista élén, Gates és a mexikói Helu tavaly cserélt helyett, 1995 és 2007 között Bill Gates volt a leggazdagabb ember, 2008-ban pedig régi barátja, Warren Buffett került az élre, 2009-ben azonban újból a Microsoft-alapító vagyona volt a legnagyobb.

Bill és Melinda Gates nevű alapítványán keresztül a Windows atyja eddig vagyonának több mint harmadát ajánlotta fel jótékony célra, de jelenleg is mintegy 50 milliárd dollár, vagyis mintegy tízbillió forintnak megfelelő összeg felett rendelkezik. Ha a világ fejlődő országai egészségügyi és oktatási helyzetének javítására nem ajánlott volna fel komoly összegeket, Gates 88 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezne. Carlos Slim Helu vagyona mintegy 60 milliárd dollár, az ugyancsak filantróp Warren Buffettét pedig 47 milliárd dollárra taksálják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről