A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Illegális gyógyszerek hirdetése miatt büntették meg a Google-t

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok történelmének egyik legmagasabb, félmilliárd dolláros kereskedelmi bírságát fizeti a Google azért, mert lehetővé tette, hogy illegális gyógyszereket forgalmazó online gyógyszergyárak hirdessenek az oldalain.
Vágólapra másolva!

A Google nyilvános bocsánatkérés mellett beleegyezett, hogy ötszázmillió dolláros bírságot fizet az Egyesült Államok bíróságának azért, mert tudatosan lehetővé tette kanadai internetes gyógyszertárak számára, hogy illegális importból származó gyógyszereket reklámozzanak rendszerén keresztül - közölte a Wall Street Journal üzleti napilap. Ezzel a Google elkerülte a büntetőeljárás megindítását.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának közleménye szerint az USA történetének egyik legnagyobb kereskedelmi bíráságát az érintett kanadai gyógyszergyáraktól származható hirdetési bevételekből, illetve az érintett gyárak bevételeiből számították ki.

A várva várt egyezséget szerdán kötötték meg. A Google azzal védekezett, hogy bizonyos ideje már betiltotta az ilyen hirdetéseket, megemlítve, hogy visszanézve már nyilvánvaló: a kezdetektől fogva nem kellett volna megengedniük azokat. A nyomozás adatai szerint a Google már 2003-ban tudta, hogy a külföldről - elsősorban Kanadából - származó vényköteles gyógyszerek behozatala törvénytelen az Egyesült Államokban. A cég ennek ellenére 2009-ig, vagyis addig nem változtatott a hirdetési gyakorlatán, amíg ki nem derült, hogy az Egyesült Államok kormánya is vizsgálódik az ügyben.

Az amerikai kormányzat szerint a hirdetések a vényköteles gyógyszerek illegális behozatalához vezettek, ráadásul veszélyeztették a fogyasztók egészségét és biztonságát. A vizsgálat során idéztek olyan belső e-maileket is, amelyekben az alkalmazottak azt tárgyalták, hogy hogyan lehet kijátszani az ellenőrzéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!