A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Drágák lesznek az Asus Win 8-as táblagépei

asus windows 8 tablet
Vágólapra másolva!
A tajvani gyártó Windows 8-at futtató új tabletjeinek mindegyike drágább lesz a legolcsóbb iPadnél, de az egyik típus legalább egy notebookos is képes kiváltani.
Vágólapra másolva!

Az Asus új tabletjeinek árát hivatalosan még nem jelentették be, de a ZDNet amerikai technológiai hírportálnak belső források kiszivárogtatták a készülékek várható árait.

A ZDNet információi szerint a cég legolcsóbb windowsos táblagépe az Asus Vivo Tab RT lesz, amely az Egyesült Államokban nettó 600 dollárért vagyis 130 ezer forintnak megfelelő összegért kerül majd a boltokba. Ez száz dollárral magasabb árat jelent a legolcsóbb, harmadik generációs iPadnél is, ráadásul a készülék oldalához csatlakoztatható, plusz akkumulátort is tartalmazó billentyűzetért további 200 dollárt kérnek el, ezzel a vételár nettó 800 dollárra emelkedik.

A Vivo Tab RT modell a Windows RT nevű rendszert futtatja, amely hagyományos windowsos alkalmazások futtatására nem, csak a Windows 8-ra írt applikációkat tud futtatni, ugyanakkor tartalmaz egy valamelyest lebutított, de otthoni felhasználók számára valószínűleg elegendő tudású Office 2013-at is. A 10,1 colos képernyővel szerelt táblagépet négymagos Nvidia Tegra 3 mobilprocesszor hajtja.

Forrás: ZDNET
A ZDNet birtokába jutott árak

800 dolláros (~170 ezer forint) indulóárával egy kategóriával drágább lesz a Vivo Tab nevű modell, melyhez az extra akkumulátort is tartalmazó billentyűzetet ugyancsak kétszáz dollárért mérik majd. Ez a 11,6 colosmodell Intel Atom processzorral lesz felszerelve, így teljes értékű Windows 8-at futtat majd, amely hagyományos windowsos alkalmazásokkal is kompatibilis. Ehhez a készülékhez nem jár beépített Office, csak annak egy próbaverziója.

A legdrágább táblagépe a cégnek az Asus Taichi modell lesz nettó 1300 dollárért, vagyis 280 ezer forintért. A 11,6 colos készülék full-HD felbontású képernyővel rendelkezik majd, és nagyteljesítményű processzorával gyakorlatilag teljes értékű számítógépként is helytáll. Ehhez a típushoz alapból jár majd billentyűzet, és extra jó hangzást biztosító hangszórókat építenek bele.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!