Figyeljen az aknamezőkre, ha pokémonozik!

pokemon go bosznia
Bosnian mine clearance experts search a field after flood waters receded from the village of Cekrekcije, near Sarajevo, on May 20, 2014. The river Bosna flooded entire agricultural fields and several urban areas along its flow, during the weekend's rainfall, which also caused landslides. The umber of remaining landmines and entire landmine fields in Bosnia is not precise but authorities fear that they might have shifted during the flooding and due to landslides countrywide. AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
A szarajevói magyar követség azt javasolja, ne kövessük a zsebszörnyeket lakatlan területekre.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a szarajevói magyar nagykövetség, melyben felhívja a Bosznia-Hercegovinába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy a Pokémon Go játék nem veszi figyelembe az aknamezőket, ezért lakatlan területre senki nem kövesse a játékot.

Az aknamezők veszélyeire korábban a Száva menti terület (Posavina) aknamentesítéséért küzdő szervezet (Posavina without mines) is figyelmeztetett, és arra buzdította az óvatlan játékosokat, hogy figyeljenek jobban környezetükre, mielőtt valaki megsérül.

A civil szervezet arról számolt be, hogy néhány Pokémon Go játékos eltévedt Posavina északi részén.

A kommentelők rákaptak a közleményre, s azt írták: majd Ratattával mennek a boszniai aknamezőre Forrás: AFP/Bulbapedia

A brit külügyminisztérium is figyelmeztette állampolgárait a balkáni országgal kapcsolatban: azt kérték, ne térjenek le az utakról és a kikövezett területekről tapasztalt kísérő nélkül.

Bosznia a világ egyik leginkább aláaknázott országa. Az 1992-1995 között lezajlott bosnyák háborúban telepített, s máig fel nem szedett aknák a háború óta csaknem hatszáz ember életét oltották ki és több mint 1700-at sebesítettek meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről