A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Laptop-akkumulátorokat hív vissza a HP

hewlett packard hp logo
Új iparági standardek kellenek
Vágólapra másolva!
Közel 101 ezer akkumulátort hív vissza a HP gyártó az Egyesült Államokban, mert azok túlhevülhetnek és kigyulladhatnak. Az eset ismét rávilágít a lítiumion-akkumulátorok hibáira, ezért az amerikai fogyasztóvédelem új biztonsági szabványok kidolgozását sürgeti.
Vágólapra másolva!

Több mint százezer, laptopokhoz gyártott lítiumion-akkumulátort hív vissza a HP, az Egyesült Államokban, közölte az amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (CPSC). A közlemény szerint azok tűz- és égésveszélyesek, ezért a vásárlók biztonságának érdekében ingyen kicseréli azokat.

A visszahívás a 2013 március és 2016 október közt vásárolt HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario és HP Pavilion laptopokhoz járó akkumulátorokat érinti. A veszélyes akkumulátorok hátulján ezek a kódok olvashatók: 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL, 6EBVA.

A HP szóvivője szerint az ezen időszakban eladott készülékeknek mindössze egy százalékát érinti a probléma.

Új iparági standardek kellenek Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Frank May

A CPSC azt ajánlja a vásárlóknak, hogy azonnal hagyjanak fel az aksik használatával, távolítsák el azokat a laptopokból, majd vegyék fel a kapcsolatot a HP-val. A csereakkumulátor megérkezéséig a gép saját töltőjéről természetesen továbbra is nyugodtan használható.

Nem ez az első alkalom, hogy akkumulátorok okoznak kellemetlenséget a gyártónak, tavaly júniusban 41 ezer aksit hívtak vissza az Egyesült Államokban.

Új szabványok kellenek

Igaz, a visszahívás csak az amerikai gépekre vonatkozik, ismét felhívja az ipar figyelmét a lítiumion-akkumulátorok problémájára. A hírek a Samsung Galaxy Note 7 fiaskója után érkeztek, ami felélénkítette a gyártók közti párbeszédet a lítiumion-akkumulátorok tesztelésével kapcsolatban.

Mint kiderült a Samsung hétfői sajtótájékoztatóján, a Galaxy Note 7 kétféle akkumulátorral került forgalomba, és mindegyik hibás volt. A cég ezért egy új, nyolcpontos tesztelési rendszert dolgozott ki a jövőbeni esetek elkerülésére.

A CPSC igazgatója, Elliot Kaye szerint a vásárlóknak sosem kellene azért aggódniuk, hogy a lítiumionos készülékek veszélyesek. Szerinte

új biztonsági szabványokat kell bevezetni a lítiumion-akkumulátorok tesztelésére vonatkozóan,

erre a Samsung esete világított rá, ezen már dolgoznak is pár iparági szereplővel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!