A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Biztonsági fejlesztéseket kapott a Google Chrome

google chrome böngésző
Google Chrome
Vágólapra másolva!
Hatékonyabban detektálja és törli a rosszindulatú módosításokat a böngésző.
Vágólapra másolva!

Folytatja a kártevőkkel és rosszindulatú bővítményekkel vívott szélmalomharcát a Chrome fejlesztői csapata. Hétfőn kiderült, hogy három biztonsági fejlesztéssel gazdagodott a Google böngészője, amelyek egyrészt megnehezíthetik a böngésző beállításaival való babrálást, másrészt pedig könnyebben deaktiválhatóvá teszik a rosszindulatú módosításokat.

Google Chrome Forrás: Google

Az egyik legfontosabb újítás, hogy kiterjesztették a rosszindulatúan megváltoztatott beállításokat érzékelő rendszert, így a felhasználói profil alaphelyzetbe állításával mostantól a korábbinál egyszerűbb kiiktatni például a kéretlenül beállított keresőmotort vagy kezdőlapot. A böngésző megjelenít az észlelt problémákról egy értesítést, majd egy kattintással lehetővé teszi azok megoldását.

A két másik fejlesztés a Chrome beépített tisztítóeszközét érinti. Az eszköz egyrészt az eddiginél egyszerűbb, ám igény esetén több részletet eláruló felhasználói felületen jelzi a kéretlen szoftverek detektálását, másrészt pedig az ESET biztonsági cégtől szerzett technológiának köszönhetően sokkal hatékonyabb lett a kéretlen vagy rosszindulatú bővítményeket automatikusan detektáló motorjának működése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!