A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kidobhatja az Edge böngészőt a Microsoft

microsoft edge böngésző
Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Az utódjában a Google Chrome motorja dolgozhat.
Vágólapra másolva!

Elsőre hajmeresztőnek tűnő információval állt elő a Windows Central. A publikáció értesülései szerint a jelenlegi formájában befejeződött a Microsoft Edge fejlesztése, miután a Windows 10-ben bemutatkozott böngésző az elmúlt három évben a stabilitási problémái és a funkcionális korlátozottsága miatt képtelen volt elfogadható méretű felhasználói táborra szerint tenni. Az utóbbi alatt elsősorban arra kell gondolni, hogy a mai napig alig néhány kiegészítővel bővíthető a tudása.

Microsoft Edge Forrás: Origo

Ha minden igaz, akkor most megelégelte a helyzetet a Microsoft, muszáj csökkentenie a fejlesztésére fordított erőforrásokat. Éppen ezért is a cég illetékesei úgy dönthettek, hogy kidobják az Edge saját megjelenítőmotorját, helyette pedig átállnak a Google Chrome-ban is használ Chromium használatára.

Ennek több előnye is volna: az Edge stabilabb lenne, kompatibilissé válna az összes webhellyel, továbbá használhatóak lennének benne a Chrome bővítményei.

Az új böngésző kódneve állítólag Anaheim. Jelenleg nem tiszta, hogy a motorváltással párhuzamosan átnevezi-e a böngészőt a Microsoft, továbbá tervez-e új kezelőfelületet készíteni hozzá. A Windows Central írója szerint az új szoftvert már a következő hetekben bemutathatja a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!