A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

34 milliárdot lopott egy litván férfi

World Wide Web Internet INTERNET computing and information technology MEDIA TECHNOLOGY Data Data security Cord Host computer IT Server Communication Memory
Ideje lenne feljavítani a World Wide Webet
Vágólapra másolva!
A Facebookot és a Google-t kopasztotta meg a csaló.
Vágólapra másolva!

A sikeres csalóknak gyakran az lesz a vesztük, hogy vérszemet kapnak, és nem képesek időben megálljt parancsolni maguknak. Így járt a litván Evaldas Rimasauskas is, a férfi ellen folyó egyesült államokbeli büntetőper során a múlt héten bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott csalási, megszemélyesítési és pénzmosási vádakban, miután 2013 és 2015 között kicsalt 99 millió dollárt a Facebooktól, és 23 millió dollárt a Google-től.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Willnow

Rimasauskas nem bonyolította túl a bűnténysorozatát: létrehozott Litvániában egy Quanta Computer nevű céget, majd hamis számlákat küldözgetett az áldozatainak a valódi, tajvani Quanta Computer hardverbeszállító nevében.

Ugyan a kicsalt 122 millió dollárt, azaz 34,2 milliárd forintot legalább hat ország bankjai között küldözgette át, mire a számláján landolt a pénz, de az amerikai nyomozóknak nem kellett túlságosan megerőltetniük magukat, hogy a litván kollégáik segítségével fényt derítsenek a személyazonosságára, majd kérjék a kiadatását az Egyesült Államoknak.

A férfi nagylelkűen beleegyezett, hogy visszatérít 50 millió dollárt az ellopott pénzből. Az ítélethirdetése július 24-én lesz, közel 30 év letöltendő szabadságvesztés elé néz.

Ki tudja: ha csak egy-két derekas lottónyereménynek megfelelő pénzt csalt volna ki a cégekből, akkor azok talán észre sem vették volna, hogy valami nincs rendben a számlákkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!