Jön az okostelefonokba az AMD Radeon

amd radeon rx 5000 navi gpu videokártya
Így néz ki az AMD Radeon RX 5000 szériás videokártyákat hajtó Navi grafikus processzor
Vágólapra másolva!
A Samsung meglicencelte a vállalat grafikus technológiáját.
Vágólapra másolva!

A számítógépes processzorok piacán éppen nyerő szériában lévő, hamarosan pedig a videokártyák piacán is remélhetően sikeresebbé váló AMD teljes váratlan bejelentéssel indította a hetet: a Samsung meglicencelte a következő generációs RDNA grafikus architektúráját a jövőbeli rendszerlapkáihoz. Az első RDNA-s videokártyákat a következő napokban, az E3 2019 játékkiállításon fogja bejelenteni az AMD.

A kép csak illusztráció Forrás: AMD

Ez azt jelenti, hogy a mobilokba és táblagépekbe szánt, következő generációs Samsung Exynos rendszerlapkákba a jelenlegi ARM Mali helyett AMD Radeon videovezérlő fog kerül. A fejlemény nem csak az ARM, hanem az NVIDIA számára is kellemetlen, hiszen az Xbox, a PlayStation, továbbá a Google Stadia játékstreamelő után immáron a mobilokba is beágyazódik az AMD grafikus technológiája.

A mostani üzlet nem jelenti azt, hogy pár év múlva minden egyes Samsung mobilban Radeon videovezérlő lesz, hiszen a saját Exynos termékei mellett a Samsung rivális megoldásokat is használ, elsősorban Qualcomm Snapdragon rendszerlapkákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről