A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Tényleg lesújtott az AMD az Intelre

amd ryzen 3000 processzor cpu
Teljesítmény tekintetében egy szinten van az Intel Core processzorokkal az AMD Ryzen 3000 széria
Vágólapra másolva!
Remekül teljesítenek a vadiúj Ryzen processzorok.
Vágólapra másolva!

Nagy nap volt a vasárnap az AMD számára, hiszen a Radeon RX 5700 és 5700 XT videokártyáival sikeresen felvette árban és teljesítményben a rivális NVIDIA GeForce-okkal a harcot, ráadásul ugyanezt a bravúrt a processzorfronton is sikerült végrehajtania. A független tesztek alapján az első három Zen 2 architektúrát használó AMD Ryzen 3000 processzor az ígéreteknek megfelelően fogyasztás és teljesítmény tekintetében is sokat fejlődött.

Forrás: AMD

A három közül a Ryzen 5 3600 a legolcsóbb, a 199 dolláros processzor produktivitási teljesítményben előzi, míg a játékokban általában elhanyagolható mértékben lassabb a 260 dollár körüli Intel Core i5-9600K-nál. A két testvére sem kutya: a 329 dolláros Ryzen 7 3700X nagyjából a 499 dolláros Core i9-9900K-val van egy ligában, míg a 499 dolláros Ryzen 9 3900X néhány esettől eltekintve magabiztosan lepipálja az Intel azonos árú termékét.

A játékteljesítmény esetében érdemes kiemelni, hogy az Intel termékei általában csak Full HD felbontásig képesek pár százaléknyi előnyt felmutatni az új Ryzenekkel szemben. Magasabb felbontásban GPU-limit bontakozik ki, azaz nem a processzorok korlátozzák a képkockasebességet, hanem a videokártyák futnak ki a szuszból.

Ebben az állapotban tipikusan csökken a processzorok terhelése, mire eltűnik az Intel és az AMD termékei közti különbség.

Az új AMD Ryzen processzorok papíron már kaphatóak, de a gyakorlatban persze jelenleg nem egyszerű vásárolni belőlük, főleg nem az ajánlott fogyasztói áraik közelében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!