Detektálná az autóbalesetet a Google

google személyes biztonság personal safety
Személyes biztonság
Vágólapra másolva!
A hamarosan érkező appja képes magától tárcsázni a segélyhívót.
Vágólapra másolva!

A nagyon közeli jövőben újabb exkluzív trükkel bővülhet a Google Pixel okostelefonok repertoárja. A Play Áruházba jó eséllyel idejekorán felkerült Személyes biztonság alkalmazás képes lesz a mobilok szenzoros adatai alapján detektálni az autóbaleseteket az Egyesült Államok területén. Ilyenkor riasztani kezd, és ha a felhasználó nem állítja le a jelzését, akkor egy idő után magától segélyhívást indít, majd szabványos módon továbbítja a GPS-koordinátákat a segélyhívó központnak.

Személyes biztonság Forrás: Google

Sajnos nem tudni, hogy az ütközésdetektálási és segélyhívási lehetőség mikor debütálhat az USA-n kívül, a funkció minden bizonnyal technikai okból nem érhető el a világ többi táján. Ettől függetlenül az európai ügyfeleknek is érdemes lesz telepíteniük az új appot, hiszen két tovább funkciót is kínál majd, a leírása szerint:

  • Megadhat egészségügyi információkat, valamint kiválaszthatja a vészhelyzetben értesítendő személyeket. Az elsősegélynyújtó szolgálatok segítése érdekében alapértelmezés szerint ez az információ akkor is látható, amikor le van zárva a telefon.
  • A Vészhelyzeti megosztással gyorsan elküldhet egy rövid üzenetet és az aktuális tartózkodási helyét a vészhelyzetben értesítendő összes személynek.

Ugyan az alkalmazás egy ideig csak a Pixel telefonokon lesz elérhető, azonban rendkívül valószínű, hogy idővel bármely androidos készülékre telepíthetővé válik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről