Új árkategóriába hoz 5G-t a Qualcomm

qualcomm snapdragon 690 rendszerlapka
Qualcomm Snapdragon 690
Vágólapra másolva!
Araszol lefelé a Snapdragon portfólióban a technológia.
Vágólapra másolva!

Az ötödik generációs mobilhálózatok támogatása a mobilgyártók és a mobilszolgáltatók számára is rendkívül fontossá vált, így a telefonos rendszerlapkák tervezői egymással versengve próbálják minél szélesebb körben elérhetővé tenni a technológiát. Most a Qualcomm jelentett be egy új terméket, amellyel a 300-500 dollár közti okostelefonokban is bevezethető lesz a támogatása.

Qualcomm Snapdragon 690 Forrás: Qualcomm

A Qualcomm Snapdragon 690 rendszerlapkába sajnos még az X51 modem került, így csak a 6 GHz alatti frekvenciákat támogatja, mmWave nincs a repertoárjában. Ez nem túl praktikus probléma, a mobilszolgáltatók elsőként a nagy lefedettséget biztosító, 6 GHz alatti frekvenciás 5G elérhetővé tételére fókuszálnak, papíron ezzel 2,5 Gbps letöltési sebesség érhető el.

Qualcomm Snapdragon 690 Forrás: Qualcomm

A Snapdragon 690 további nagy érdekességei, hogy képes 120 Hz képfrissítési sebességű kijelzők és 192 MP-es kamerák kezelésére, továbbá a 4K HDR videorögzítés is megoldható vele.

Ezek nem megszokott képességek az árkategóriájában.

A jelenleg népszerű Snapdragon 675-höz képest a nyolcmagos processzora olyan 20%-kal, míg a videovezérlője nagyjából 60%-kal gyorsabb, a mesterséges intelligenciás feladatokban pedig 70% az előrelépés mértéke.

A tájékoztatás szerint elsőként a HMD Global (Nokia), LG, Sharp, Motorola, TCL, és Wingtech gyártóktól érkezhetnek Snapdragon 690-es mobilok, ezek még az idén piacra kerülhetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!