Döbbenetesen nagy felvásárlásra készülhet az NVIDIA

Vágólapra másolva!
Nem biztos, hogy jóváhagynák az ARM felvásárlását a hatóságok, hiszen a cég rengeteg szellemi tulajdont licencel.
Vágólapra másolva!

Az ARM az a cég, amely a mobilokban, táblagépekben és egyes laptopokban található chipek processzormagjait tervezte. Az Apple, a Samsung, a Qualcomm és a MediaTek és az ARM processzormagjait használják, emellett GPU-magokat is tervez a vállalat. Az ARM jelenleg a SoftBank tulajdonában van, ez a cég nemrég jelentős részesedéssel bír az NVIDIA-ban is, azonban a tulajdoni hányadát végül eladta. Most pedig a jelek szerint az ARM is eladó lehet.

Forrás: caixin global

Ez a tech szektor egyik legnagyobb felvásárlását eredményezheti, és a Bloomberg úgy tudja, az NVIDIA venné még az ARM-et. Egyelőre semmi sem biztos, de a jelentések szerint a Samsungot és az Apple-t hiába környékezte meg a SoftBank, egyik sem tett ajánlatot. A tippek szerint azért, mert bárki vásárolja is fel, nagy bajba kerülhet: az ARM rengeteg szellemi tulajdont licencel egymással versengő cégeknek, és pont ezek közül kerülne ki a vevő.

A SoftBank még 2016-ban vette meg 32 milliárd dollárért az ARM-et, azóta annak piaci értéke 185 százalékkal nőtt. A SoftBank a 4 milliárdos részesedését eladta tavaly az NVIDIA-ból, a „zöld cég" pedig idén júliusban már az Intelnél is többet ért. Ha az üzlet összejön, akkor az NVIDIA hatalmas fenyegetést jelenthet a jövőben az Intel, az AMD vagy a Qualcomm számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről