A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Lebutítva jön a Windows 10X

microsoft surface neo windows 10x tablet táblagép notebook laptop
Microsoft Surface Neo
Vágólapra másolva!
Nem fogja támogatni a klasszikus alkalmazásokat.
Vágólapra másolva!

A Windows Central jó forrásokkal rendelkező Zac Bowdenje szerint újabb jelentős változás történt a Windows 10X fejlesztése terén. Eredetileg arról volt szó, hogy az operációs rendszer az Intel vagy AMD helyett Qualcomm processzort használó, dupla érintőkijelzős, prémium kategóriás noteszgépekben debütálhat, ám egy kompatibilitási rétegen keresztül képes lesz futtatni a klasszikus alkalmazásokat is.

A Windows 10X eredeti koncepciója (Microsoft Surface Neo) Forrás: Microsoft

Hosszú csend után nemrég kiderült, hogy egy stratégiaváltás keretében a Microsoft inkább a klasszikus formatervű laptopokon kívánja megkezdeni a Windows 10X forgalmazását, és ha ez nem lenne elég, akkor a legújabb belsős fejlesztői verzióiból kikerült a klasszikus appok futtatásának a lehetősége.

A források szerint az éppen aktuális terv az, hogy a Windows 10X csak modern alkalmazásokat és webappokat tud majd futtatni, ráadásul prémium helyett kifejezetten olcsó,

a Chromebookok riválisainak szánt laptopokban válhat elérhetővé.

A törekvés érthető, hiszen főként az észak-amerikai oktatási piac kegyetlenül húzza a Chromebookok eladásait, a Microsoft és az Apple pedig jelenleg nem képesek árban és üzemeltetési egyszerűségben ezekkel versenyző termékeket kínálni.

Viszont erősen kérdéses, hogy a Windows 10X-szel megváltozhat-e a helyzet, főleg miután az elmúlt években az iskolák igényeire válaszul testre szabott Windows 10S, majd Windows 10 S Mode megoldások is kudarcot vallottak.

A Windows 10X legújabb koncepciója bizony alkalmas a déjà vu érzés kiváltására: a Microsoft körülbelül ugyanezt pár éve már eljátszotta a Windows 8-ra épülő Windows RT-vel, bár azt tabletekre szánta, akkoriban a Chromebookok helyett az Android és iOS rendszerű táblagépekkel próbált versenyezni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!