Teljesen megújultak az Intel logói

intel
Új dizájnt kaptak az Intel logói
Vágólapra másolva!
Plusz bemutatkoztak az első Xe grafikus vezérlővel szerelt processzorai.
Vágólapra másolva!

Több bejelentést is tartogatott a koronavírus-járvány miatt atipikus keretek között megrendezésre kerülő IFA 2020 kiállításra az Intel. A legkevésbé praktikus újítással kezdve a vállalat a története során harmadszor megváltoztatta a logóját, plusz ezzel együtt a termékeihez kitaláltakat is modernizálta, így a jövőben máshogy néznek majd ki a reklámanyagokon és a hardverek dobozain látható jelzései, a laptopokra és asztali PC-kre ragasztott matricái.

Ami ennél sokkal fontosabb, hogy bemutatkoztak az ultravékony laptopokba tervezett, Tiger Lake családba tartozó, 11. generációs Core processzorai. Ezek újdonságairól nemrég már beszélt bővebben a cég, a messze legnagyobb fejlesztésüket a Core i5 / i7 modellek teljesen új Intel Xe integrált grafikus vezérlője jelenti.

A 11. generációs, ultravékony laptopokba szánt Intel Core processzorok specifikációi Forrás: Intel

A régi HD Graphics és Iris technológiát leváltó grafikus vezérlők masszív gyorsulással kecsegtetnek, az Intel szerint a leggyorsabb most bejelentett processzorában lévő egység kényelmesen elveri a Gears Tactics stratégiai játékban az AMD Ryzen 4800U-ban lévő Radeont, továbbá egy meg nem nevezett, tizedik generációs Intel processzorral társított GeForce MX350 modellt.

Jobb erős fenntartásokkal fogadni az Inteltől érkező teljesítményadatokat, de ettől függetlenül garantáltan hatalmas előrelépés az Intel Xe grafikus vezérlő Forrás: Intel

A tesztelés részleteit homály fedi, így érdemes fenntartásokkal kezelni, részben mivel az Intel sajtósai újabban szeretnek felháborítóan megtévesztő módszerekhez nyúlni, hogy a hivatalos kommunikációjukban a lehető legjobb fényben tüntessék fel a cég termékeit.

Akármi is legyen a helyzet, az Intel Xe grafikus vezérlő garantáltan óriási előrelépést jelent, de meg kell várni a független teszteket, hogy pontosan hogyan teljesítenek.

Végül az Intel bemutatta az új Evo jelzését is, ami az eddig Project Athena néven ismert program követelményeinek megfelelő laptopokra kerülhet fel.

Amelyik notebookon megtalálható az Evo matrica, az

  • 11. generációs Intel Core processzort használ,
  • maximum egy másodperc alatt felébred alvó állapotból,
  • valós körülmények között, 1920×1080 pixeles kijelző mellett legalább 9 óra akkus üzemidő nyújt;
  • továbbá 30 percnyi töltést követően minimum 4 óra akkus üzemidőt kínál.

Az első Evo matricás első laptopok idén ősszel kerülnek piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről