Méltó riválist kap a GeForce RTX 3080

amd radeon videokártya grafikus kártya
A GeForce RTX 3080 komoly riválisának tűnik a csúcs AMD Radeon RX 6000 videokártya
Vágólapra másolva!
Adott egy kis ízelítőt az új csúcs Radeon teljesítményéről az AMD.
Vágólapra másolva!

Az AMD csütörtöki sajtótájékoztatója ugyan az Intel Core modelleket túlteljesíteni képes Ryzen 5000 processzorokról szólt, ám a vállalat adott egy kis ízelítőt a hónap végén bemutatkozó, RDNA2 architektúrás Radeon RX 6000 videokártyákból is. Egész pontosan a csúcsmodellt villantotta meg a színpadon dr. Lisa Su vezérigazgató, továbbá egy dián a 4K felbontású játékfuttatási teljesítményéről is szó esett.

A GeForce RTX 3080 komoly riválisának tűnik a csúcs AMD Radeon RX 6000 videokártya Forrás: AMD

A kép tanúsága szerint a kérdéses felbontásban és legmagasabb minőségi beállítások mellett a Borderlands 3 átlagosan 61, a Call of Duty: Modern Warfare 88, míg a Gears of War 5 (hivatalosan Gears 5 a címe) 73 képkockás sebességgel futott.

A számok arra utalnak, hogy a csúcs Radeon RX 6000 videokártya rendkívül közel lesz teljesítményre az NVIDIA GeForce RTX 3080-hoz, ami óriási győzelem az AMD számára, hiszen már emberemlékezet óta nem volt képes riválist állítani a felső kategóriában az NVIDIA termékeinek.

További érdekesség, hogy az RTX 3080 várhatóan idén hiánycikk marad, így ha sikerül eleget gyártani a csúcs Radeonból, akkor tömegével csábíthatja el az alapvetően a GeForce-ot megvásárolni kívántakat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!