A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Majdnem az EA vette meg a Bethesdát

skyrim hó troll harc
Vágólapra másolva!
Teljesen máshogy alakulhatott volna a játékvilág elmúlt évtizede.
Vágólapra másolva!

Gigantikus sokkot okozott a Bethesda és az id Software anyacégeként is funkcionáló Zenimax Media ernyőcég Microsoft általi felvásárlása. Mostanra sokat tisztult a kép, a jelek szerint a Microsoft csak erősen limitált mértékben fog beavatkozni az újonnan megszerzett vállalatok működésébe, és nincs kizárva, hogy az általuk készített játékok legalább egy része PC és Xbox mellett PlayStationre, esetleg egyéb platformokra is elérhetővé válhat.

The Elder Scrolls V: Skyrim Forrás: Bethesda Softworks

A Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva most előállt egy ennél is meghökkentőbb beszámolóval: jó tíz évvel ezelőtt az Electronic Arts már a Zenimax felvásárlásának a küszöbén állt. Az üzlet végül azért esett kútba, mert a Zenimaxnak sikerült 2007-ben szereznie egy 300 millió dolláros befektetést, így a vezetése inkább lefújta a cégcsoport eladását.

Sajnos ennél több részlet nem derült ki az ügy kapcsán, azonban a gamerek java a mostani hírt jó eséllyel még a Microsoft általi akvizíciónál is hajmeresztőbbnek találja. A kérdéses időszakban ráadásul az EA-t nem igazán érdekelték az egyjátékos szerepjátékok (bár az első Mass Effectet pont az említett évben adta ki), helyette a multiplayert erőltette inkább.

Ha végbement volt az EA általi felvásárlás, akkor radikálisan máshogy alakulhatott volna az elmúlt bő tíz év játéktörténelme.

A 2007-től kezdve a Bethesda többek közt olyan játékokat adott ki, mint a Fallout 3, a Fallout: New Vegas, a The Elder Scrolls V: Skyrim, a Fallout 4, a két Dishonored, továbbá az id Software 2009-es felvásárlását követően nagy sikerrel feltámasztotta a Doom és Wolfenstein szériákat is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!