Egy évre nőtt az új Xbox Elite gamepad jótállása

xbox wireless elite series 2 gamepad kontroller játékvezérlő
Xbox Wireless Elite Series 2
Vágólapra másolva!
Visszamenőleges hatállyal az eddig eladottakra is vonatkozik a változtatás.
Vágólapra másolva!

Nemrég beszámoltunk a hírről, hogy az Egyesült Államokban immáron az összes Xbox One-hoz valaha kiadott gamepadje miatt perlik a Microsoftot. A felperesek szerint az analóg stickjeik tervezési hibája miatt némi használatot követően nagy arányban kezdenek fantom mozgásokat detektálni, a 90 napos jótállásra hivatkozva pedig a Microsoft rutinszerűen megtagadja az ingyenes javítást a vevőktől.

Xbox Wireless Elite Series 2 Forrás: Microsoft

Erre reagálva a Microsoft bejelentette, hogy a tavalyi év végén piacra került, hazánkban 55 ezer forintért kapható Xbox Wireless Elite Series 2 csúcsmodellje esetében az említett 90 napról 1 évre bővíti ki a jótállást, mivel az értesülései szerint egyes ügyfelei „mechanikai problémákat" tapasztalnak a használata során.

A hosszabbítás visszamenőleges hatállyal érvényes az összes eddig értékesített játékvezérlőre, továbbá amennyiben a vevőknek már kellett saját költségen javíttatniuk a gamepadjüket, akkor a Microsoft 2020. október 31. előtt visszatéríti ennek az árát. A feltételek változásával kapcsolatos tájékoztatóoldal itt található, az esetleges kérdésekkel a Microsoft ügyfélszolgálatát kell keresni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről