A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Alig lehet kapni az új GeForce videokártyákból

Vágólapra másolva!
Van olyan online kereskedő, amely a megrendelései 7 százalékát sem kapja meg az NVIDIA-tól.
Vágólapra másolva!

A ProShop online áruház nemrég arról adott ki tájékoztatót, hogy a videokártyák gyártói és az NVIDIA a GeForce RTX 3080 grafikus vezérlőre leadott megrendeléseinek a 7 százalékát sem tudta teljesíteni. A ProShop összesen 8925 GeForce RTX 3080-at rendelt eddig, ebből 621-et kapott meg.

Forrás: techpowerup

Ennek következtében az áruház a kapott megrendeléseinek több mint 80 százalékát továbbra sem tudta teljesíteni. Akad olyan gyártó is ráadásul – mint az Inno3D –, amely egyetlen terméket sem szállított le eddig az áruháznak. A helyzet a GeForce RTX 3090-nél sem túl rózsás, ott a teljesített megrendelések arány 10 százalék. Természetesen itt sem tudnak a fogyasztók hozzájutni a termékhez, heteket vagy hónapokat kell várjanak rá ugyanis.

A szakértők szerint a kereslet és a kínálat nagy mértékben eltérő aránya azt jelenti, hogy jelenleg leginkább papíron remek ajánlat az RTX 3080, és sajnos továbbra is gyakran találkozni olyan Ampere kártyákkal, amelyeket az eredeti ár két-háromszorosáért kínálnak megvételre. Sokan azt remélik, hogy jó alternatívát jelentenek majd a hamarosan érkező Radeon RX 6000 szériás AMD kártyák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!