Hivatalos videón a PS5 kezelőfelülete

sony playstation 5 ps5
Így néz ki a Sony PlayStation 5 kezdőképernyője
Vágólapra másolva!
Számos látványosabb módosítás különbözteti meg az elődjében használttól.
Vágólapra másolva!

A Sony végre hivatalosan is bemutatta a november közepén piacra kerülő PlayStation 5 kezelőfelületét, és a Microsofttal ellentétben új élményt ígér ezen a téren az előző generációs konzoljához képest. Első pillantásra valóban számottevőnek tűnnek a változások, ám valójában túlságosan eget rengető fejlesztések azért nincsenek benne. Ettől függetlenül tény, hogy valóban javult és csinosodott.

Így néz ki a Sony PlayStation 5 kezdőképernyője Forrás: Sony

A tényleges újdonságok közül kiemelhető, hogy a játékok és az alkalmazások képesek kártyákon aktivitásokat megjeleníteni, például a bennük elért mérföldkövekről, vagy az általuk kínált lehetőségekről adhatnak tájékoztatást.

A PlayStation Plus előfizetők emellett időnként spoilerektől mentes tippeket és útmutatókat olvashatnak a játék közben a képernyőre is kitűzhető kártyákon.

További hasznos fejlesztés még, hogy gyorsult az üzenetküldés, a képernyőképek és a videók készítése, plusz hanggal is lehet diktálni a chatelés során. A játékok képesek lesznek spoilerekről szóló figyelmeztetéseket csatolni a barátokkal megosztott képernyőképekhez. Végül érdekes, hogy a barátok élőben közvetített játékmenete kép a képben jelleggel kitűzhető játék közben a képernyőre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!