A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kevés szabad helyet kínálhat a PS5

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad játékvezérlő kontroller
Sony PlayStation 5 DualSense gamepad
Vágólapra másolva!
Az Xbox Series X tárhelye ehhez képest bőségesnek mondható.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt fény derült rá, hogy az 1 TB kapacitásúnak reklámozott Xbox Series X konzol ténylegesen csak bő 800 GB szabad helyet kínálhat a játékok telepítésére, a kapacitásának közel ötödét elviszi az operációs rendszere, továbbá a jövőbeli frissítésekre gondolva proaktívan lefoglalt hely.

Sony PlayStation 5 DualSense gamepad Forrás: Sony

A rivális PlayStation 5 konzolban névlegesen csak 825 GB kapacitású a szilárdtest-meghajtó, amiből rendkívül valószínűnek tűnt, hogy Series X-nél jóval kevesebb helyet tud majd biztosítani a játékok számára. Ez egy friss szivárgásnak köszönhetően beigazolódni látszik a gyanú, a hírek szerint 664 GB helyre számíthatnak a vásárlók.

Az Xbox Series konzolokhoz hasonlóan a PlayStation 5 háttértára is bővíthető lesz, méghozzá boltokban kapható, M.2 formatervű SSD-t tudnak majd még pluszban beletenni a gamerek. Viszont nagyon fontos, hogy csak a megfelelő minimum írási és olvasási sebességet felmutatni képes modellek használhatóak benne, az ezzel kapcsolatos konkrétumokat még nem tisztázta a Sony.

Annyi biztos, hogy a vevők dolgának megkönnyítse érdekében hitelesítési programot indít a cég, azaz lesz egy lista a PS5-tel garantáltan kompatibilis SSD-kről.

Végül megemlítendő, hogy USB-s külső meghajtók is használhatóak lesznek a PlayStation 5-tel, ám ezekről csak PlayStation 4-es játékok lesznek közvetlenül futtathatóak, azokat nem lesz muszáj az új konzol belső SSD-jére telepíteni. Emellett a külső háttértárakra biztonsági mentési vagy helyfelszabadítási célból kimozgathatóak lesznek a PS5-ös játékok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!