Kigúnyolta a Xiaomi az Apple-t, amiért az nem ad töltőt az iPhone 12 mobilokhoz

Vágólapra másolva!
A Xiaomi állítása szerint azt rémálmodták, hogy nincs töltő a dobozban, de szerencsére felébredtek.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb a felháborodás az Apple nemrég bevezetett stratégiája miatt. Igaz, hogy Amerikában a dollárban megadott árak nem emelkedtek, de számos más piacon egészen horrorisztikus magasságokig rugaszkodtak az iPhone okostelefonok vételárai, például Magyarországon is. A legdrágább iPhone 12 Pro Maxért több mint 610 ezer forintot kell fizetni. Környezetvédelmi okokból azonban egyikhez sem jár töltő és EarPods fülhallgató, sőt, már az iPhone 11, SE (2020) és XR modellekhez sem.

Forrás: apple

A szaklapok közben folyamatosan mutatnak rá, hogy a gond csak az, hogy mindegyikhez USB-C – Lightning kábel jár, ami bizony nem kompatibilis, csak az iPhone 11 Pro és Pro Max töltőivel. USB-C-s gyorstöltő pedig elég kevés háztartás fiókjában akad feleslegben, így aztán amikor az emberek külön csomagolásban megveszik a külön töltőt, akkor az Apple üzletileg jól jár, de a környezetvédelmi törekvések már nem igazán érvényesülnek. Franciaországban egyébként jár még EarPods az iPhone-okhoz, de csak azért, mert a helyi törvények előírják a fülhallgatót a dobozban.

A Xiaominak viszont nem kellett több, és annak ellenére, hogy a múltban előszeretettel másolta az Apple húzásait, most alaposan megtrollkodta a riválisát. A Twitteren azt mondta a cég spanyol leányvállalata, hogy azt rémálmodták, nincs töltő a dobozban – de aztán szerencsére felébredtek. Azt viszont csak remélni merjük, hogy a Xiaomit és a többi androidos gyártót nem inspirálja az Apple (sok kritikus szerint ugyanis valójában nem a környezet védelme érdekében lépte meg a töltő dobozból elhagyását az Apple).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!