A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Hárommilliárdot lopott a Microsoft mérnöke

Web Summit 2019 - day 3 2019 Pedro Fiuza PHOTO Portugal Lisboa Lisbon Portuguese Europa EUROPE tech EVENT Web SUMMIT Web summit TECHNOLOGY CONFERENCE MICROSOFT logo
People pass by the Microsoft logo during the annual Web Summit technology conference in Lisbon, Portugal on November 6, 2019. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nem sokáig élvezhette a 846 millió forintos luxusotthonát.
Vágólapra másolva!

Előreláthatóan éveken át vendégeskedhet majd egy amerikai börtönben a Microsoft egyik volt szoftvermérnöke, az ukrán Volodymyr Kvashuk 2016 és 2018 között olyan 10 millió dollárral, jelenlegi árfolyamon bő 3 milliárd forinttal lopta meg a céget. A férfi a Microsoft webshopjának tesztelésével foglalkozott, így időnként rendeléseket adott le abban, hogy kipróbálja a működését.

A kép csak illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza

Ehhez a Microsoft dolgozói különleges felhasználói fiókokat használnak, így a leadott rendelések nem kerülnek ténylegesen feldolgozásra és kiszállításra. Viszont Kvashuk felfedezte, hogy a bolti egyenleg feltöltésére használható, virtuális ajándékkártyák esetében végigmentek a tranzakciók. Elsőként csak néhány videokártyát vásárolt ilyen módon a Microsoft számlájára, de később már tömegével vette az ajándékkártyákat, majd eladta azokat BitCoinért, és megpróbálta tisztára mosni a pénzt.

Az ügyész szerint Kvashuk jelentős kedvezménnyel kényszerült eladni a lopott ajándékkártyákat, így a 10 millió dolláros kár ellenére ténylegesen csak 2,8 millió dollár landolt nála. A pénzből többek közt 160 ezer dolláros Teslát és 1,6 millió dolláros luxusházat vásárolt magának. Pechjére az amerikai adóhatóság vizsgálatot indított a csodás vagyonosodását látva, így végül lebukott a kapzsi tolvaj, pedig nagyon igyekezett rákenni legalább a lopások egy részét a volt kollégáira.

A bíró döntése szerint a férfinak 8,3 millió dolláros kártérítést kellene kifizetnie, amire nyilvánvalóan nem lesz képes, még a luxusautójának és a luxusházának elárverezése után sem. Összesen tizennyolc rendben vádolták meg hétféle törvénysértéssel, a várhatóan több évnyi egyesült államokbeli börtönbüntetését követően pedig a tervek szerint visszatoloncolják Ukrajnába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!