Legkorábban csak 2025 és 2027 között jöhet az Apple saját autója

Vágólapra másolva!
Egy elismert elemző szerint igazából a 2028-as megjelenés a reálisabb, a korábbi jelentések csak a tőzsdei árat akarták felverni.
Vágólapra másolva!

Nem is olyan régen sorra futottak be a jelentések arról, hogy az Apple saját elektromos autója már 2021-ben bemutatkozhat, de 2024-ben már biztosan meg is jelenik, fejlett akkutechnológiával. Az elismert elemző, Ming-Chi Kuo ugyanakkor azt állítja, hogy az eddigi jelentések mind tévesek, és csak a tőzsdei árfolyamot akarták felverni. Az ő forrásai szerint legjobb esetben is csak 2025 és 2027 között debütálhat az Apple autó, de sokkal valószínűbb, hogy inkább csak 2028-ban.

Forrás: carwow

Kuo szerint a piac eleve túl optimista az Apple autóval kapcsolatban, pedig jelenleg még pletykaszinten sincs ütemterv, nincsenek specifikációk, beszállítók, ráadásul az Apple sem versenyképes az önvezető vagy az elektromos járművek piacán.

Az elemző szerint veszélyes spekuláció folyik jelenleg, ezért is kell óvatosan kezelni az Apple autó témáját. Szerinte a reális a 2028-as bemutató és megjelenés, de még annál is későbbre csúszhat a jármű. Kuo szerint ugyanis az Apple számára a sikert az autópiacon nem a hardver, hanem a szoftver jelentené, konkrétan a big data és a mesterséges intelligencia. Ezek terén azonban nem igazán áll az élen a vállalat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről