A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

600 megapixeles mobilos kamerán dolgozik a Samsung

Vágólapra másolva!
Állítólag jól haladnak a fejlesztések, a 4K-s és 8K-s videókba veszteségmentesen lehet majd belenagyítani.
Vágólapra másolva!

Már tavaly is lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a Samsung 600 megapixeles kameraszenzort akar, mert becslések szerint az emberi szem 576 megapixelben lát, és ezt túl akarják szárnyalni a csúcsmobiljaikkal. A jelek szerint a fejlesztések a vártnál is gyorsabban haladnak.

Forrás: cnet

A Samsung-ügyekben mindig megbízható Ice Universe szerint a Samsung jól áll a 600 megapixeles kameraszenzorának a fejlesztésével, ráadásul a 4K-s és a 8K-s videók készítésekor veszteségmentes nagyításra is lesz majd lehetőség.

A nagy felbontás miatt azonban gigantikus kameraszigetre lehet számítani, állítólag a mobil hátlapjának 12 százaléka lesz a kamera, és 22 mm-rel emelkedik majd ki.

Arról továbbra is megy a vita, hogy a mobilpiacon van-e értelme a 100+ megapixeles felbontású kameráknak: egyesek szerint csak a fájlméret és a feldolgozási idő nő, és a pixelek kombinálása mellett sem jobb a képminőség. A marketing és a nagy számok miatt viszont továbbra is ez lehet a trend, és hamarosan 200 megapixeles kamerával villanthat mobilt a Xiaomi is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!