A Galaxy S21 dobozából is eltűnhet a töltő

Samsung Galaxy S10 teszt
Vezeték nélkül tölthetőek róla a kompatibilis eszközök!
Vágólapra másolva!
Pár hónappal azután, hogy a Samsung kifigurázta ugyanezért az Apple-t.
Vágólapra másolva!

Újabb információmorzsák érkeztek a talán már januárban bemutatkozó Samsung Galaxy S21 mobilok kapcsán, a brazil Tecnoblog beszámolója szerint a helyi távközlési hatóság nyilvánosan elérhetővé tett némi dokumentációt a készülékcsalád kapcsán. A telefonokról semmi sem derült ki, ám akadt egy érdekesség a papírmunkában: elvileg nem lesz vezetékes töltő a dobozaikban.

A kép csak illusztráció Forrás: Samsung

A töltők telefondobozokból való kivétele nem meglepő, ez valójában uniós szintű kezdeményezés: mivel mostanra a vevők oroszlánrészének már biztosan van legalább egy-két mobiltöltője otthon, így környezetvédelmi okból egyre inkább ellenjavallt, hogy legyen ilyen kütyü az új készülékek dobozaiban.

Ez érthető, bár annyi probléma van az ötlettel, hogy a már rendelkezésre álló modellekkel gyakran nem tölthetőek teljes sebességgel az új telefonok akkumulátorai, így a nagyobb tempóra vágyóknak külön kell majd komolyabb teljesítményű töltőt vásárolniuk.

A töltők dobozokból való kihagyását a gyártók sem ellenzik: ezzel közvetlenül pénzt spórolhatnak, plusz ideális esetben egy kis aprót megtakarítva csökkenthetik a telefondobozok méretét. A kisebb doboz ráadásul azt jelentheti, hogy a szállításkor több mobilt tudnak besuvasztani a teherhajók konténereibe és a kamionok raktereibe, így kevesebb lesz a mobilonkénti szállítási költség is.

Sok kicsi sokra megy, főleg mikor milliós darabszámban értékesített készülékekről beszélünk.

A fali töltő kihagyása a vevőknek rövid távon nem feltétlenül előny, de a környezet és a gyártók jól járhatnak a praktika széles körű elterjedésével. Viszont ha igaz a hír, akkor a Samsung sajtósai lehetnének egy kicsit körültekintőbbek, pár hete a szintén töltő nélkül árult iPhone 12-esek láttán azon köszörülték a torkukat, hogy bezzeg a Galaxy készülékek mellé jár a kütyü. Nem ez lenne az első eset, hogy kínos helyzetbe hozzák magukat, akkor is nevetgéltek a közösségi médiában, mikor az Apple száműzte a hangcsatlakozót az iPhone-okból – röviddel később pedig a Samsung is követte a példát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről