Raklapszámra lopták a GeForce RTX 3090-et

nvidia geforce rtx 3090 videokártya
NVIDIA GeForce RTX 3090
Vágólapra másolva!
Nyomravezetői díjat ad a rablókat lebuktatónak az MSI.
Vágólapra másolva!

Még hónapokig a rossz vicc kategóriába tartozik majd az új generációs videokártyák elérhetősége, az AMD és az NVIDIA partnerei képtelenek elégséges mennyiséget gyártani a Radeon RX 6000 és GeForce RTX 3000 termékekből. További probléma a vásárlók számára, hogy az újabban mindenre rászállt skalpolók folyamatosan dézsmálják a készleteket, most pedig már a tolvajlás is problémát jelent.

NVIDIA GeForce RTX 3090 Forrás: NVIDIA

Mostanra megerősített hírek szerint nagy értékű lopást szenvedett az MSI, a kínai gyárából egy füst alatt 200 darab, 1500 dolláros ajánlott fogyasztói árú GeForce RTX 3090 kártyának kelt lába. A termékek összértéke 2,2 millió jüan, avagy bő 100 millió forint.

A jelek szerint legalább részben belsős segítséggel valósult meg a rablás, az MSI a rendőrség értesítését követően 100 ezer jüan, azaz 4,56 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, akik képes segíteni a platóról leesett holmik előkerítésében. Sőt: amennyiben a lopásban részt vett személyről van szó, akkor hajlandó kegyelmet adni az illetőnek, bár jó kérdés, hogy a rendőrök és az ügyész ezt mennyire kívánják tiszteletben tartani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről