Jön Európába a PlayStation hivatalos webshopja

destruction allstars playstation 5 ps5 videojáték
Destruction AllStars
Vágólapra másolva!
Momentán csak az Egyesült Államokban érhető el a PlayStation Direct.
Vágólapra másolva!

A közismert fogyasztóelektronikai cégek jókora része a mai napig klasszikus terjesztési hálózatot vesz igénybe a termékei értékesítéséhez, azaz fizikai boltokon és online kereskedőkön keresztül adják el a portékáikat. Ettől függetlenül az igényekre és lehetőségekre reagálva egyre gyakrabban fordul elő, hogy a status quót felborítva közvetlen értékesítésbe kezdenek, saját üzleteken és webshopon keresztül kezdik kiszolgálni az ügyfeleket.

A kép csak illusztráció (Destruction AllStars) Forrás: Sony

Az alapvetően is egyre rosszabb helyzetben lévő játékboltokat felingerelve a Sony játékkonzolos üzletága tavaly saját webshopot indított az USA-ban: a PlayStation Directben a vevők közvetlenül a cégtől rendelhetnek játékkonzolokat és hardveres kiegészítőket, plusz játékok bolti dobozos kiadásai is találhatóak az áruházának repertoárjában.

A jelek szerint a belátható jövőben a vállalat Európában is elindítja a PlayStation Directet, egy jelenleg is aktív álláshirdetésben üzletágvezetőt keres a Vén Kontinensen való terjeszkedéshez, londoni munkavégzéssel. A fogyasztók számára túlságosan érdekes információk nincsenek a hirdetésben, azaz például a webshoppal első körben célba venni kívánt országok köre sem derül ki belőle.

A PlayStation Direct európai indulása persze nem fog egyik pillanatról a másikra óriási változást hozni a playstationös gamerek életébe, hiszen ebben sem kapják majd meg olcsóbban a termékeket, mint a megszokott forgalmazóknál. A lépés inkább a Sony számára fontos, hiszen a közvetlen értékesítés miatt nagyobb profittal lehet képes eladni a termékeit, a megszokott viszonteladók pedig bosszankodhatnak a további konkurencia színre lépése miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről