Az utolsó pillanatban vették ki a 120 Hz-es kijelzőt az iPhone 12 Pro mobilokból

Vágólapra másolva!
A jelentések szerint az Apple úgy döntött, hogy mégsem 120 Hz-es képernyőt épít az iPhone 12 Pro okostelefonokba, csak 60 Hz-eset.
Vágólapra másolva!

Kedden tartja a következő rendezvényét az Apple, amelyen az új Apple Watch okosórák biztosan bemutatkoznak, az iPhone 12 mobilok pedig csak talán. A szivárgások szerint a megjelenésre csak októberben lehet számítani, és elsőként csak a két 6,1 hüvelykes modell jön. Abban viszont biztosak voltak a szivárogtatók, hogy a Pro modellek 120 Hz-es ProMotion kijelzőt kapnak. Jon Prosser azonban figyelmeztette az embereket előre, hogy 60 Hz-es prototípusokat is tesztel az Apple, vagyis még meggondolhatja magát.

Forrás: trusted reviews

Most, hogy az iPhone 12 készülékek sorozatgyártása elindul, a hardvert már véglegesíteni kellett, és Jon Prosser szerint az Apple az utolsó pillanatban mégis lemondott a 120 Hz-es kijelzőről. Ezzel gyakorlatilag az Apple az egyetlen gyártó marad, ami a csúcsmobiljaihoz még mindig 60 Hz-es kijelzőt ad, 2021-ben is.

Nehéz megmondani, hogy ez mennyire tántorítja majd el a vevőket, elvégre sokan alig vesznek észre bármi különbséget, miközben a nagyobb képfrissítés jóval rövidebb üzemidőt eredményez. Mások szerint 120 Hz-es képfrissítés nélkül már „nem is lehet élni"...

A pletykák szerint egyébként 120 Hz-es paneleket kapott az Apple, de ezeket működtető meghajtó áramköröket nem, amik változtatták volna a tartalomnak megfelelően a képfrissítést. Az Apple általában pedig csak olyan technológiát használ fel, amivel teljesen elégedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről