A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Nem jó kriptobányászatra a GeForce RTX 3060

nvidia geforce rtx 3060 videokártya grafikus vezérlő
Gigabyte GeForce RTX 3060 VISION OC 12G
Vágólapra másolva!
Ezen felhasználás esetén az NVIDIA mesterségesen limitálta a sebességet.
Vágólapra másolva!

Váratlanul beavatkozott a mostanra megszokottá vált piaci folyamatokba az NVIDIA, állítása szerint a jövő héten piacra kerülő GeForce RTX 3060 videokártyájában szándékosan megfelezte az Ethereum bányászata során elérhető sebességet. A korlátozást a grafikus driver mellett a videokártya BIOS-ában is implementálta, így nem egyszerű feladat letiltani azt, az Ethereumot bányászó algoritmus bizonyos jellegzetességeinek detektálásakor lép életbe a korlátozás.

Gigabyte GeForce RTX 3060 VISION OC 12G Forrás: Gigabyte

A limitáció célja az, hogy a GeForce RTX 3060 használata ne legyen gazdaságos a kriptobányászok számára, így a gamereknél és egyéb tipikus vásárlóknál landoljanak a szállítmányok. Cserébe a vállalat specifikusan bányászoknak szánt vezérlőkártyákat fog piacra dobni a partnerein keresztül, ezek jó ár-érték arányt és egyéb előnyöket kínálnak számukra, de klasszikus videokártyaként egyáltalán nem használhatóak, azaz nem lehet azokat utólag értékesíteni a használt grafikus vezérlők vásárlása iránt érdeklődő fogyasztóknak.

Az NVIDIA nem fogja utólag korlátozni a már kiadott videokártyáin a kriptobányászatot, és nem világos, hogy a jövőben érkező kártyái is rendelkezni fognak-e majd a bányászati limitációval.

A lépés vegyes fogadtatásra lelt: a gamerek java hálásnak tűnik, hiszen így elvileg könnyebben képesek lesznek a jövőben videokártyát szerezni, a kritikusok viszont a szabad piaci folyamatokba való beavatkozással vádolják a céget, a lépéssel elkezdi lehetetlenné tenni a kriptovaluták kicsiben való, otthoni bányászatát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!