Gyakrabban érkezik majd új Chrome

google chromebook chrome os laptop notebook internetezés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Még idén átáll a négyhetes kiadási ciklusra a böngésző.
Vágólapra másolva!

A Mozilla példáját követve a Google is felgyorsítja a böngészőjének kiadását, tájékoztatása szerint az idei harmadik negyedévtől kezdve hat helyett négyhetente érkezik majd újabb főverzió a Chrome-ból. A magyarázat szerint ennek oka, hogy a kiadási és tesztelési folyamat optimalizálása lehetővé teszi a frissítések sűrűbb kiadását, így gyorsabban eljuthatnak az új funkciók és a javítások a felhasználókhoz.

A kép csak illusztráció Forrás: dawnfu / Pixabay

Az átlagos felhasználók számára a gyakrabb kiadás elméletileg jó dolog, azonban a rengeteg számítógépet menedzselő vállalatok rendszergazdái valószínűleg nem örülnek a pluszmunkának. Emiatt számukra elérhető lesz egy különleges kiadás a Chrome-ból: az Extended Stable csupán annyiban tér el a normál verziótól, hogy négy helyett nyolchetente frissül majd a legújabb főverzióra.

A Google mostani változtatása a Chromium motort használó alternatív böngészők fejlesztőire is hatással lehet. Számukra valószínűleg az lesz a praktikus, ha négyhetes vagy nyolchetes kiadási ciklusra állnak át, különben egyes időszakokban extra munkát jelenthetne a biztonsági javítások általuk használt motorverzióba való beforgatása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről