Visszagyorsultak Windows 10 alatt a játékok

rockstar games grand theft auto v gta 5 videojáték
Grand Theft Auto V
Vágólapra másolva!
Klasszikus javítás kiadása nélkül sikerült tünetileg orvosolni a gondot.
Vágólapra másolva!

A Windows 10-hez az áprilisi hibajavító kedden kiadott összegző frissítés visszafogottnak bizonyult a felhasználók idő előtti őszítése terén, javarészt csak kisebb és mérsékelten bosszantó problémákat okozott. Az egyik szélesebb körűnek bizonyult bug a számítógépes gamereket érintette, a kumulatív javítás váratlanul csökkentette a játékok képkockasebességét, szaggatásokat okozott.

A kép csak illusztráció Forrás: Rockstar Games

A Microsoft szerint a probléma elsősorban a kettő vagy több monitort használókat érintette, amennyiben klasszikus teljes képernyős, vagy keret nélküli ablakos módban futtatták a játékokat. A probléma forrását sikerült beazonosítani, a Windows 10 May 2020 Update vagy újabb rendszert használók esetében pedig egy szerveroldalon elérhetővé tett konfigurációfrissítéssel megoldotta azt. Ennek mostanra minden érintettnél elérhetővé kellett válnia, a tényleges alkalmazása felgyorsítható a PC újraindításával.

A probléma tüneti kezelését a Known Issue Rollback (KIR) funkción keresztül oldotta meg a Microsoft, ezzel képes távolról deaktiválni az összegző frissítések hibásnak bizonyult részeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről