Csalódást okozott a fűtermesztős razzia

kriptovaluta bitcoin
A képek alapján méregdrága AntMiner gépekből állt a bányászfarm
Vágólapra másolva!
Ha már megjelentek, akkor azért mindent lefoglaltak a brit rendőrök.
Vágólapra másolva!

Manapság már a marihuána-ültetvényes rendőrségi razziák sem a régiek, adta hírül a brit rendőrség. A West Midlands Police május közepén fülest kapott, miszerint néhány hónapja gyanús és rejtélyeskedő figurák rendszeresen látogatnak egy vállalkozások által kibérelhető ingatlant a Birmingham és Wolverhampton között nagyjából félúton lévő Great Bridge Industrial Estate ipari parkban.

A képek alapján méregdrága AntMiner gépekből állt a bányászfarm Forrás: West Midlands Police

A feltételezés szerint az illetők marihuánát termeszthettek, a gyanút a rendőrség hőkamerás drónnal is megerősítette, majd bírói végzés birtokában lerohanta a bérleményt. A rendőrök nagy csalódására semmiféle illegális kertészeti tevékenységet sem találtak az ingatlan belsejében: a nagy mennyiségű hő leadásáért egy óriási kriptovaluta-farm volt a felelős, a bérlők száznál is több a BitCoin bányászatára specializált eszközzel fűtötték a raktár légterét.

Üres kézzel ettől függetlenül nem távoztak a rendőrök, a bérlők ugyanis a működési költségeik csökkentése érdekében részlegesen kikerülték a villanyórát. A kriptovaluták bányászata nem illegális az Egyesült Királyságban, de a több ezer font értékűre taksált áramlopás az, így lefoglalták a sok százezer font piaci értékű, a fotók alapján AntMiner márkájú gépekből álló eszközparkot.

Ráadásul a Proceeds of Crime Act nevű törvényre hivatkozva nem áll szándékukban visszaadni azokat.

Az eszközeik elkobzása és a kriptovaluta bányászatának leállása miatt bányászok gigantikus anyagi veszteséget szenvedhetnek, pusztán mert piti és zsugori áramlopásba bocsátkoztak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!