Jön a sugárkövetés a csúcs Samsung Exynos chipbe

samsung exynos amd radeon
Dr. Lisa Su vezérigazgató az AMD computexes bejelentésén
Vágólapra másolva!
Naprakész Radeon került a mobilokban és tabletekben is feltűnő rendszerlapkába.
Vágólapra másolva!

Az NVIDIA mellett az AMD is számos nagy újdonsággal készült a Computexre, a legváratlanabb bejelentés a Samsunggal való együttműködésével kapcsolatos. A vállalatok még 2019-ben tudatták, hogy stratégiai partnerségre lépnek, a Samsung rendszerlapkákat tervező divíziója AMD Radeon videovezérlőt fog integrálni a mobilokban és táblagépekben is használt Exynos rendszerlapkáiba.

Dr. Lisa Su vezérigazgató az AMD computexes bejelentésén Forrás: AMD

A partnerség keretében létrejött első csúcslapkával szerelt eszköz még idén piacra fog kerülni, állítólag az Exynos 2200 névre hallgat. Az AMD nem beszélt részleteiben a chipről, ez a Samsung feladata lesz a későbbiekben, ám elejtett néhány kedvcsináló információt: a legújabb RDNA2 grafikus architektúrája került rendszerlapkába, amely támogatja a 3D-s grafika renderelését hatékonyabbá tevő variable rate shadinget, továbbá a fény-árnyék hatások realisztikus szimulációját lehetővé tevő ray tracinget.

Erre valószínűleg kevesen számítottak: jön a valós idejű sugárkövetés az okostelefonokba és a tabletekbe.

A Samsung által implementált RDNA2 architektúra az AMD legújabb generációs technológiája, ez dolgozik a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolokban, továbbá a Radeon RX 6000 videokártyákban.

Egyelőre esélyes, hogy elsőként laptopban debütál majd a Radeon videovezérlős Exynos, mobilokba és táblagépekbe talán csak jövőre érkezik meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!