A PC-s játékosok megszórására készül a Sony?

deus ex mankind divided videojáték
Egy ideje Linuxra és macOS-re is elérhető már a Deus Ex: Mankind Divided
Vágólapra másolva!
Felvásárolta a játékok portolására szakosodott Nixxes fejlesztőcéget.
Vágólapra másolva!

A Sony eddig nem reagált túlzottan a Microsoft jelentős játékipari felvásárlásaira, azonban a Returnalt készített Housemarque bekebelezését követően most bejelentette a holland Nixxes akvizícióját is. A lépés meglepetést keltett, hiszen nem egy klasszikus játékfejlesztőről van szó, a vállalat más fejlesztők általános technikai támogatása mellett a játékaik egyéb platformokra való portolásra szakosodott.

Deus Ex: Mankind Divided Forrás: Square Enix

A Nixxes hozta el a például az újkori Tomb Raider és Deus Ex játékokat számítógépekre, az 1999-es megalapítása óta az Eidos és a Square Enix voltak a legfontosabb ügyfelei, így a mostani felvásárlással újabb független szereplő tűnt el az iparból.

Egyelőre nem világos, hogy a PlayStation Studios részévé vált cégnek mi lesz a fő profilja a jövőben, ám a jelek szerint marad támogatói szerepben, azaz a Sony más stúdióinak fog besegíteni. A japán cég nemrég közölte, hogy folytatni fogja a sikerjátékainak számítógépekre való kiadását, így nem lenne meglepő, ha elsősorban a PC-s portolási tapasztalata miatt vásárolta volna fel a Nixxest.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!