Jobb kamerákkal és kijelzőkkel jönnek idén új iPadek

Apple iPad Pro
Vágólapra másolva!
Továbbá alapos frissítésen esik majd át az iPad mini is.
Vágólapra másolva!

Várhatóan idén is több új iPad érkezik, melyek egy része természetesen a korábbi verziók frissítésének tekinthető. Ahogy az lenni szokott, az Apple új generációs termékeiről már viszonylag hamar elkezdenek kiderülni különböző részletek, és nincs ez másként idén sem: ezúttal egy japán szaklap jelentkezett bennfentes információkkal.

Az iPad Air új változata esetében például arra lehet számítani, hogy az eddigi egy darab 12 megapixeles kamera mellé egy másik, mégpedig egy széleslátószögű egység.

Ez annyiban nem lenne meglepő, hogy az iPad Pro már ebben a felállásban érkezik, így feltételezhető, hogy onnan szivárog majd le az Apple "olcsóbb" táblagépébe az újdonság, emellett azonban a LiDAR-szenzor megmarad majd a drágább modell kiváltságának.

Forrás: cnet

Ezzel párhuzamosan az iPad Mini a kijelzőt tekintve változhat, igaz, csak viszonylag keveset: az eddig megszokott 7,9 hüvelykes panel helyett egy 8,3 hüvelykes verzióra lehet számítani, ami azonban még nagyobb változás, hogy már innen is eltűnik majd az előlapi Home gomb a beleépített ujjlenyomat-olvasóval, így összességében a táblagép mérete nem sokban módosul, hiszen így már az előlap nagy részét a kijelző foglalja majd el.

Hogy hardveres oldalon mi változik, az egyelőre kérdés.

Iparági bennfentesek egyelőre nem tudnak megegyezni abban, hogy az Apple A14-es vagy A15-ös chipje adja majd az alapokat, mint ahogy sem, hogy várható-e 5G-támogatás, de ez utóbbi minden valószínűség szerint meg fog valósulni.

Szintén nem egyértelmű az eddigi szivárgások alapján, hogy az iPad mini esetében leváltják-e a Lightning csatlakozót, hogy USB-C kerüljön a helyére, mint ahogy arról is lehetett pletykákat hallani, hogy az iPad mini azért mégsem hagyja el teljesen az ujjlenyomat-olvasót, az ugyanis több androidos telefonhoz hasonlóan a bekapcsoló gombba költözik be.

Az viszont nagyjából biztosnak tűnik, hogy a frissítéssel az iPad mini kinézetét hozzáigazítják a többi iPadéhez, így egységesebbé válik az Apple táblagépeinek családja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!