Spéci kamerát kaphat a Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S21 széria
Vágólapra másolva!
Habár egyelőre még nem a 200 megapixeles csodáról van szó.
Vágólapra másolva!

Hamarosan itt a Samsung éves nagy eseménye, az Unpacked, ahol várhatóan leleplezi a cég az új generációs okostelefonjait. Ezek között a jelenlegi információink alapján lesz több hajtogatható telefon is, meg persze a Galaxy-sorozat új epizódja, az S22 is feltűnik majd.

Ez utóbbival kapcsolatban természetesen folyamatosak a szivárgások, így például már gyanítjuk, hogy három különböző kiszerelésben érkezik majd a készülék, három különböző képernyőmérettel, melyek már nem csak, hogy az AMOLED-technológiát használják majd, de annak is a drágább, igényesebb kivitelét, az LTPO-t.

Forrás: mashable

A kamerával kapcsolatban azonban egyelőre még viszonylag sok a kérdőjel. Az tudjuk, hogy a Samsung már egy ideje dolgozik egy olyan 200 megapixele, ISOCELL rendszerű egységen, ami a cég tervei szerint megváltja majd a világot, de úgy tudni, hogy ezt még nem mostanában tervezik bevezetni.

Helyette azonban a Galaxy S22-ben várhatóan átvariálják majd a már ismert 50 megapixeles szenzor felépítését, ami így már RGBW-technológiát használ majd. Ez azt jelenti, hogy a vörös, zöld és kék pixelek mellett lesznek fehér pixelek is a szűrőben, ami így végső soron több fényt tud majd átengedni.

Ez egyébként nem egy hatalmas újdonság, az elmúlt évek során több csúcskategóriás okostelefonban is felbukkant hasonló, többek között például a Huawei használt hasonló lencséket. Fontos azonban, hogy más gyártók még nem vetették be ezt a rendszert olyan magas felbontással, mint azt a Samsung tervezi a maga 50 megapixelével.

A Samsung Galaxy S22-es sorozat várhatóan csak jövő január környékén kerülhet majd boltokba, de mindenképpen érdekes lesz odafigyelni rá, főleg most, hogy a vállalat a jelek szerint elkaszálta a másik csúcskategóriás termékét, a Note-sorozatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!