Történetekkel bővül a TikTok is

TikTok data protection Processes USA China app Mobile Online media Symbol photo Symbol image Horizontal INTERNET GOVERNMENT SMARTPHONE TECHNOLOGY SYMBOL
PRODUCTION - 28 April 2021, Berlin: The logo of the app TikTok is seen on the screen of a smartphone. US President Joe Biden has lifted the bans on the apps Tiktok and WeChat ordered by his predecessor Donald Trump. (to dpa "US administration lifts Trump sanctions on Tiktok and WeChat") Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Lassan egyetlen közösségi oldalról sem maradhat el ez a funkció.
Vágólapra másolva!

Eredetileg az Instagram honosította meg, aztán a Facebook is átvette, onnantól kezdve pedig megállíthatatlanul terjed a Történetek funkció szerte a közösségi médiában. Itt ugyebár olyan megosztott tartalmakról van szó, melyek csak 24 óráig elérhetőek, utána (bizonyos kivételektől eltekintve) törlődnek.

Mivel ezt nagyjából mindenhol kipróbálják, több helyen kiderül, hogy nem működik, így például a Twitter is felfüggeszti ezt a fajta szolgáltatását, azonban az olyan közösségi médiumokban, melyeket jellemzően fiatalok használnak, egyelőre kifejezetten működőképesnek tűnik a dolog. Nem csoda tehát, hogy a TikTok is elkezdte bevezetni.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

Egyelőre csak teszt jelleggel, a felhasználók egy részénél aktív a szolgáltatás, ami simán csak Történetek, tehát Stories néven fut, a vállalat ezt nem bonyolította túl. A működési elve is ugyanaz, mint amit megszoktunk: a feltöltött tartalmak 24 órán belül eltűnnek, és a felhasználó profilképe körüli grafika jelzi, hogy valaki új történetet töltött fel.

Természetesen a TikToktól megszokott módon erre is lehet mindenféle extra effektust és grafikát pakolni, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor válik majd elérhetővé a szolgáltatás mindenki számára. A TikTok vezetősége is egyelőre csak azt nyilatkozta, hogy tesztelik a Történeteket, aztán majd kiderül, hogy mi lesz ennek az egésznek a jövője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!