Prémium OLED tévékkel és egy headsettel újít a Philips

philips, oled tévé, ambilight
Vágólapra másolva!
A most bejelentett új Philips-eszközök a következő hetekben az ősz során kerülnek forgalmba Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Philips televíziói az elmúlt években elég egyenletesen jó minőséget képviseltek, aminek láthatóan meg is van az eredménye, a cég aktuális beszámolója alapján ugyanis a tévés-audiós részleg elég szép növekedést tudott felmutatni:

  • 40%-kal emelkedett a bevétel egy év alatt,
  • az OLED-tévékből 72%-kal több kelt el,
  • a megfizethetőbb Performance-sorozatba tartozó tévék 15%-kal teljesítettek jobban,
  • a csúcsnak számító OLED+-sorozat megduplázta a forgalmát.

Nem meglepő, hogy rögtön be is mutattak két új OLED+ tévét, melyek közül az abszolút csúcsot a 986-os képviseli a maga 65 hüvelykes képátlójával. Ennek az elődjét néhány hónapja teszteltük, és elég jó véleménnyel voltunk róla, így nem csoda, hogy az alapok maradtak: a készülék továbbra is nagyon vékony, kifejezetten prémium minőségű (Kvadrat szövet, üveg és fém anyagokból építkezik, míg a távirányító tokja igazi Muirhead bőr).

philips oled 986
philips, oled tévé, ambilight
philips oled 986
philips, oled tévé, ambilight
philips oled 986
philips, oled tévé, ambilight

Talán az egyik legfontosabb dolog, hogy megmaradt az együttműködés a Bowers & Wilkinsszel, így mind a csúcs OLED+986, mind pedig a szintén most bemutatott többféle meretben elérhető (48", 55", 65") OLED+936 is ilyen hangsugárzó-rendszert kap. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kapunk egy csúcsminőségű soundbart is, ami ugyan különválasztható a tévétől, de valójában a készülék szerves részét képezi.

A megoldás nem csak térhangzást tud biztosítani, de megmaradt az előző generációból átvett, középre helyezett magassugárzó is, ami így többek között a beszédet is nagyon szépen tudja közvetíteni.

Mindkét modellben közös a még jobb minőségű OLED-panel mellett (nagyobb fényerő, jobb kontraszt és szélesebb látószög), hogy megkapták a Philips legújabb, P5-ös mesterséges intelligenciás processzorát. Ez olyan dolgokra képes, mint hogy a HDR10+-os metaadatok alapján az adott jelenethez alkalmazkodva javítja a képminőséget és a színeket, és a játékosok is örülhetnek, hiszen elérhető a 120Hz-es képfrissítés, a változtatható képfrissítés (VRR), valamint az alacsony késleltetésű üzemmód.

Forrás: Origo

Ezen kívül persze továbbra is adott a Philips tévék egyik legmenőbb sajátossága, a készülék mögötti teret megvilágító Ambilight, amit tényleg a gyakorlatban kell látni ahhoz, hogy az ember igazán értékelni tudja, mert egészen remek hangulatot tud varázsolni a nappaliba vagy a szobába.

Új prémium vezetéknélküli fülhallgató is érkezett

A tévékhez hasonlóan a hangzás területén is jelentkezett új termékekkel a Philips. Az egyik a rendkívül megnyerű külsejű Fidelio T1 valódi vezetéknélküli fülhallgató, ahol egyrészt magának a fülhallgatónak, valamint a töltőtoknak a kialakítása és anyaghasználata is abszolút prémium, másrészt pedig a kétutas kialakításának köszönhetően széles hangzást ígér, elvileg mély és részletgazdag basszusokkal.

A készülék kapott aktív zajszűrést, de az ígéretek szerint a korábbiaknál jobb illeszkedésnek és a változtatható hat szilikon és három memóriahabos párnának köszönhetően még passzívan is jobban visszatartja majd a külső zajokat. Továbbá fülhallgató mindkét fele kapott három-három mikrofont, amikből egy-egy a beszélgetésért felelős, míg kettő-kettő az aktív zajszűrésért.

philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1
philips fidelio t1

A gyártó szerint a zajszűrés bekapcsolása mellett is legalább 9 órán keresztül hallgathatunk zenét egy feltöltéssel, a töltőtok pedig további 25 órányi időt tud ehhez hozzáadni. Ehhez jön még hozzá, hogy 2 óra alatt az egész tele lehet tölteni, 15 perc alatt pedig további egy órányi zenehallgatási időt nyerhetünk.

Az ilyen jellegű eszközöknél rendszeresen probléma szokott lenni a fülhallgató és a telefon közti kapcsolat stabilitása, de a Philips behozta a Bluetooth 5.2-es technológiát, valamint egy saját, Fidelio T1 LDAC nevű kodeket, ami elvileg így biztosítani tudja a szakadásmentes átvitelt és a jó minőséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!