A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Minimálbérért gürizik az Activision nagyfőnöke

bobby kotick activision ceo
SUN VALLEY, ID - JULY 07: Bobby Kotick, chief executive officer of Activision Blizzard Inc., attends the Allen & Company Sun Valley Conference on July 7, 2015 in Sun Valley, Idaho. Many of the world's wealthiest and most powerful business people from media, finance, and technology attend the annual week-long conference which is in its 33rd year. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Feltehetően sikerül majd átvészelnie az élethelyzetet a mesés vagyonából.
Vágólapra másolva!

Az Activision Blizzard vezérigazgatójaként funkcionáló Bobby Kotick már hosszú évek óta szinte csak a juttatásai által generált botrányok miatt került be a hírekbe, a részvényesek egyre nagyobb tábora lázadozik az irányába rutinszerűen repülő, százmillió dolláros tételek miatt. Óriási küzdelmet követően legutóbb idén júniusban sikerült átvernie egy 155 millió dolláros (48 milliárd forintos) juttatási csomagot a részvényeseken, rekord alacsony 54% jóváhagyási ráta mellett.

Bobby Kotick Forrás: AFP/Scott Olson

A szexuális zaklatási és diszkriminációs ügyek miatt a cégénél kirobbant háborús helyzet miatt a milliárd dolláros vagyonú Kotick most meghozta a majdnem végső áldozatot: felkérte az igazgatótanácsot a teljes juttatási csomagjának kaliforniai minimálbérre (évi 62 500 dollár) mérséklésére, amíg nem teljesülnek a céges kultúra megváltoztatása tett egyes célok.

Kotick szerint a jövőben zéró tolerancia és titkolózás lesz a zaklatási és diszkriminációs ügyekben az Activision Blizzardnál, az olyan személyek pedig azonnal repülnek, akik a befolyásukkal visszaélve eltussolják a munkavállalók panaszait, esetleg megpróbálják megtorolni a panaszkodást. A következő öt évben Kotick 50 százalékkal kívánja növelni a cégen belül a nők és a nem bináris személyek létszámát (ők jelenleg a munkaerejének 23%-át adják), továbbá a következő tíz évben a cég elkölt 250 millió dollárt, hogy gyorsabban előrelépési lehetőségeket kínálhasson a legkülönfélébb tehetségeknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!