Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nem futnak egyes játékok az Intel új processzorain?

metro exodus videojáték 4a games deep silver
Metro Exodus
Vágólapra másolva!
Inkompatibilisek lehetnek egyes másolásvédelmek a hibrid architektúrával.
Vágólapra másolva!

Ígéretesnek tűnnek a tizenkettedik generációs Intel Core processzorok, a várhatóan novemberben bemutatkozó termékek felzárkózhatnak teljesítményre a legújabb AMD Ryzenekhez, bár a jelentős sebességnövekedésnek komoly ára lehet a maximum fogyasztás tekintetében.

A kép csak illusztráció (Metro Exodus) Forrás: 4A Games / Deep Silver

Most új és aggasztó hír érkezett az Alder Lake termékcsaládba tartozó egyes processzorokról a gamerek számára, az Intel saját dokumentációja szerint egyes játékok másolásvédelmei inkompatibilisek lehetnek a klasszikus helyett hibrid felépítésű modellekkel.

A szóban forgó központi egységekben a megszokottól eltérően nem teljesen ugyanolyan processzormagok dolgoznak, hanem egy részük funkcionálisan lebutított és energiatakarékos, a másik részük pedig a megszokott, nagy teljesítményű megoldás. Ezt a processzorfelépítést egy évtizeddel ezelőtt az ARM vezette be big.LITTLE márkanév alatt a mobileszközökbe szánt processzorokban.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a tizenkettedik generációs Core processzorok közül a Celeron / Pentium / Core i3 / Core i5 típusok klasszikus felépítésűek lesznek, a hibrid architektúra debütálására a Core i7 / Core i9 modellekben lehet számítani. Tájékoztatása szerint a kompatibilitási probléma miatt az Intel már felvette a kapcsolatot egyes másolásvédelmi szoftverek készítőivel, konkrét példaként a Denuvót hozta fel, így az aktívan támogatott játékokban remélhetően az új processzorok megjelenése előtt frissíteni tudják majd a fejlesztőik a DRM-et.

Viszont jó kérdés, hogy mi lesz egyes régebben kiadott játékokkal, megérkezik-e majd hozzájuk a szükséges javítás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről