Elhasalnak egyes appok az új MacBook Prókon

apple macos monterey
A Final Cut Pro esetében még potenciálisan érthető a 24 GB elvitt memória, de a Mail esetében az 56 GB nyilvánvalóan nem védhető
Vágólapra másolva!
A panaszok alapján vacsorára eszi a memóriát a Mail és a Final Cut Pro.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen hibába futottak bele az új M1 Pro és M1 Max rendszerlapkás MacBook Prók tulajdonosai, többek közt a gyári Mail levelezőapp és a Final Cut Pro videóvágó egy idő után orbitális mennyiségű memóriát kezdenek felemészteni. Emiatt a MacOS hibaüzenetet jelenít meg a memória elfogyásáról, és arra kéri a felhasználót, hogy megjelent listában lője ki a nem használt szoftvereket.

Az alkalmazások nevei mellett az általuk felhasznált memória mennyisége is látható a listában, így nagyon egyszerű beazonosítani az eszement mennyiségű fizikai és virtuális memóriát lefoglaló szoftvereket. Az eddigi megosztott képernyőképeken olyan jelenetek voltak láthatóak, miszerint 56 GB memóriát használ a Mail, vagy 24 GB-ot a Final Cut Pro, bár az utóbbi még potenciálisan érthető lehet a szoftver jellegét tekintve.

Természetesen a rosszalkodó alkalmazások kilövésekor elveszik bennük minden mentetlen információ, így az Apple-nek remélhetően sikerül minél előbb javítania a memóriaszivárgási gondjaikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!