A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tényleg sírba teszi a Windows 7-et a Microsoft

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Nem fogja meghosszabbítani a fizetségért elérhető támogatását.
Vágólapra másolva!

A Microsoft szerint az előzetesen közölt álláspontjának megfelelően tényleg az életciklusának legvégén jár a 2009-ben piacra dobott Windows 7. Az operációs rendszer normál támogatása 2015 januárjában szűnt meg, ám 2020 januárjáig készültek hozzá mindenki számára elérhető biztonsági javítások.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Ennek megfelelően az otthoni és a tipikus üzleti felhasználók gépein múlt januárban véget ért a Windows 7 pályafutása, számukra az újabb operációs rendszerre való átállást javasolja a Microsoft. Ettől független a valóságra reflektálva a nagyvállalati és állami ügyfelek számára indított egy kiterjesztett támogatási programot, számukra három további éven át vállalta a javítások elkészítését a rendszerhez, a patchekhez évente emelkedő licencdíjért férhetnek hozzá az ügyfelek.

Persze kérdéses volt, hogy a Microsoft hajlandó lesz-e az ígéretének megfelelően 2023 januárjában tényleg és végleg elengedni a Windows 7 kezét, ezt a szándékát erősítette meg most a vállalat. Viszont a Windows Server 2008 esetében kénytelen volt kiterjeszteni egy újabb évvel a fizetségért igénybe vehető támogatást, ahhoz 2014 januárjáig készít biztonsági frissítéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!