Több mint 10 év után először állítja le az iPhone-ok gyártását az Apple

iPhone 13 Pro Max
Vágólapra másolva!
A beszállítólánc problémái miatt végül arra kényszerült az Apple, hogy átmenetileg felfüggessze az iPhone mobilok gyártását. Erre bő egy évtizede nem volt példa.
Vágólapra másolva!

A Nikkei jelentése szerint az Apple a beszállítólánc nehézségei miatt arra kényszerült, hogy leállítsa az iPhone-mobilok gyártását (több napra is). Erre állítólag több mint 10 éve nem került sor – a helyzetet több jól értesültnek mondott forrás is megerősítette.

A Nikkei szerint az Apple gyártását általában ilyenkor kapcsolják extrém fokozatba, tekintettel az ünnepi bevásárlásokra. Ezúttal viszont nem látták értelmét a szivárgások szerint mindennek, ugyanis sem chipekből, sem alkatrészekből nincs elegendő, így állítólag nincs értelme a túlórának és az extra bérek fizetésének.

iPhone 13 Pro Max Forrás: bestproducts

Az Apple októberben egyébként már csökkentette az iPhone 13 széria gyártási mennyiségét, végül pedig az iPadek kárára folytatta azt. Eredetileg 95 millió ilyen modellt gyártottak volna idén, de decemberben a célszámot 83-85 millió közöttire csökkentették.

A Nikkei szerint egyébként a fennakadásnak számos oka van: az alkatrészhiányok és megnövelt szállítási idők mellett számos környező országban lezárások vannak, gyártási nehézségek, illetve váratlan energiafelhasználási korlátozások adódhattak Kínában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!