Bő kéttucat játékon dolgozik a PlayStation Studios

horizon forbidden west guerilla games sony playstation 5 ps5
Horizon Forbidden West
Vágólapra másolva!
Kicsiken és nagyokon egyaránt, körülbelül a felük új szellemi tulajdon.
Vágólapra másolva!

Érdekes helyzet állt elő az új generációs játékkonzolok piacán, hiszen a Sony PlayStation 5 annak ellenére tűnik népszerűbbnek az Xbox Series gépeknél, hogy azok messze jobb ár-érték arányt kínálnak a szélesebb körű visszafelé kompatibilitásnak és az Xbox Game Pass játékbérlőnek köszönhetően. Ennek elsődleges oka, hogy a Sony rendkívül erős házon belül fejlesztett játékok terén: elhiszik a gamerek, hogy a PS5-öt választva akár teljes műfajokat előremozdító játékokat kapnak majd a jövőben.

Horizon Forbidden West Forrás: Guerilla Games

A probléma megoldása érdekében a Microsoft őrült felvásárlási rohamot indított, rengeteg nagynevű fejlesztőstúdió mellett az anyacégével együtt még a Bethesdát is megvette, így néhány éven belül jelentősen megváltozhat a saját fejlesztésű játékok terén a megítélése. Jelenleg a Halo, a Forza és a Gears of War szériákon túl nem igazán képes bármit is felmutatni ezen a téren.

A fenyegetést kezelendő a PlayStation Studios gőzerővel folytatja a remények szerint kiválónak bizonyuló PlayStation-exkluzívok fejlesztését. A Wirednek adott interjújában a divízió vezetője elárulta, hogy jelenleg 25 játékon folyik a munka, akadnak köztük kicsi és nagy költségvetésű projektek is, a legkülönfélébb műfajú termékek közel fele ráadásul teljesen új szellemi tulajdon, nem valamelyik sikerszéria következő felvonása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről