A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Spekulatívan kérnek pénzt a türelmetlen gamerektől

11 bit studios frostpunk 2 videojáték
Frostpunk 2
Vágólapra másolva!
Idő előtt vált előrendelhetővé a Frostpunk 2 egy rossz hírű termékkulcsos webhelyen.
Vágólapra másolva!

Tovább dühítik az ügyeskedő digitális viszonteladók az ellenük fellépni nem tudó indie játékfejlesztőket, az általunk is tesztelt Frostpunk folytatásának bejelentése után egy héttel a kétes hírű Kinguin máris előrendelhetővé tette a játékot a piacterén, kihasználva a termékre tűkön ülve várók türelmetlenségét.

Frostpunk 2 Forrás: 11 Bit Studios

A vállalat bárki számára lehetővé teszi a játékkulcsok árusítását, az efféle vállalkozások az elmúlt években azzal váltak hírhedtté, hogy bankkártyás csalással megszerzett játékkódok rendkívül nyomott árú eladását tették lehetővé a bűnözők számára, ezzel óriási anyagi károkat okozva a fogyasztóknak, a legitim viszonteladóknak, továbbá a fejlesztőknek és kiadóknak.

A Frostpunk 2-t fejlesztő, lengyel 11 Bit Studios illetékese olyan mérges lett a Kinguinre, hogy a Twitteren szélhámosnak titulálta a kereskedést, továbbá „sz×r csalónak" a terméket hirdetett felet. A jelek arra utalnak, hogy a kettő minimum szoros kapcsolatot ápol egymással, hacsak nem azonosak.

A fejlesztőcég kiemelte, hogy jelenleg sehol sem rendelhető elő a Frostpunk 2 (csak kívánságlistára tehető a Steamen, a GOG-on és az Epic Games Store-ban), továbbértékesíthető termékkulcsot egyetlen partner sem kapott belőle, az árát és a megjelenési idejét pedig maga sem tudja. Végül a Kinguin tájékoztatásával szemben egyelőre korhatár-besorolással sem rendelkezik a termék.

A botrányra válaszul a Kinguin eltávolította a spekulatív információkat a Frostpunk 2 termékoldaláról, azonban nem hajlandó törölni az előrendelési lehetőséget. Ennek kapcsán az 11 Bit Studios közölte, hogy nem tudja garantálni a Kinguinen előrendelők számára a beígért termékkulcsaik megérkezését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!