Ennyibe kerül ténylegesen a Radeon RX 6500 XT

ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500 XT
Az extrásabb TUF Gaming Radeon RX 6500 XT modellért már 334 eurót fog kérni az Asus
Vágólapra másolva!
Beigazolódtak a félelmek, a kelleténél masszívan drágább lesz Európában a termék.
Vágólapra másolva!

Aránylag jó hírrel indult az évek megfizethetőbb videókártyára éhező számítógépes játékosok számára a Consumer Electronics Show, az AMD végre bemutatta a Full HD felbontású játékra szánt Radeon RX 6500 XT-t, a termék 199 dolláros ajánlott fogyasztói áron január 19-én kerül piacra. Ennyiért a kínos limitációkkal is rendelkező kártya nem fantasztikus vétel, de különleges időket élünk, ráadásul a 4 GB videómemóriája miatt ezt biztosan nem vásárolják fel a kriptobányászok.

Az extrásabb TUF Gaming Radeon RX 6500 XT modellért már 334 eurót fog kérni az Asus Forrás: Asus

Mostanra francia webshopok és az Asus német kirendeltségének jóvoltából megérkezett a sokak által félt feketeleves: Európában még a vártnál is sokkal drágább lesz a videókártya. A legfapadosabb modellek 299 eurós ajánlott fogyasztói áron kerülnek majd piacra, 107 ezer forintról beszélünk, ami a termék képességeit figyelembe véve súlyos összeg. Kontextusként a fent említett dolláros ajánlott ár nettó 63 ezer forintra jön ki, erre 27% áfát rászámolva 80 ezer forintnál tartunk.

Realisztikusan olyan 80-85 ezer forint környékén kellene kezdődnie a Radeon RX 6500 XT árának.

Persze a történethez hozzátartozik, hogy 80 ezer forint környékén jelenleg az AMD oldaláról maximum 4GB-os Radeon RX 550 kártyák vásárolhatóak. Az NVIDIA térfeléről GeForce nem is kapható ilyen magasságban, csak a gamerek számára nem ideális Quadrók vannak, ráadásul 2 GB memóriával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről