Darabokra szedték a Mac Studiót

apple mac studio
A Mac Studio alaplapja az óriási M1 Ultra rendszerlapkával
Vágólapra másolva!
Kívül és belül is rendkívül elegáns munkát végeztek a mérnökök.
Vágólapra másolva!

Figyelemre méltó videóval állt elő a kütyüszerelés iránt érdeklődők számára a Max Tech YouTube-csatorna, a házigazdája keveset habozva a lehető legkisebb darabjaira szedte a napokban hazánkban is piacra került Mac Studio asztali számítógépet. Külsőre az újdonság egy szteroidok segítségével nagyra növesztett Mac Minire emlékeztet, míg teljesítményre a Mac Próhoz áll közelebb.

A youtuber rögtön a számítógép Apple M1 Ultra chipes drágábbik változatát szedte szét, ez a modell itthon bruttó 1,68 millió forintnál kezdődik, így már csak azért is érdekes a Max Tech videója, mert a többség személyesen talán látni sem fog az életében ilyen gépet, hát még szerelni azt.

A Mac Studio fém borítása első pillantásra egyetlen darabból állónak tűnik, de ez persze csak a látszat, az alján lévő gumigyűrű alatt lapulnak az alsó fedlapot tartó csavarok. A gyűrű az egyetlen ragasztott elem, az eltávolítását követően a gép csavarhúzóval szétszedhető a legkisebb darabjaira. Egy asztali számítógép esetében ez nem meglepő, bár a mai világban kevés dologra érdemes mérget venni.

A Max Tech legérdekesebb felfedezése, hogy Mac Studio két darab M.2 foglalatot kínál az SSD-k számára, így potenciálisan lehetőség nyílhat a háttértár kicserélésére és bővítésére. A RAM esetében már nincs ilyen opció, a modern laptopokban megszokott módon a chipek rá vannak forrasztva az alaplapra.

Ugyanez a helyzet a tenyérnyi méretű M1 Ultra rendszerlapkával is, bár vélhetően kevesen reménykedtek abban, hogy cserélhető lesz a Mac Studio agya.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről